Alphakurs

Livet är fullt utav frågor!
Som vart är vi på väg? Är vi framme snart? Vad blir det till mat? Vad ska jag välja för jobb? Finns det något jobb att få? Vem älskar mig? Vad är ens kärlek? Kan man leva rätt? Hur ska man orka? Finns det någon som bryr sig om mig?

Alpha är en kurs som utgår från frågorna, det som är kursens hjärta och som många uppskattat är samtalen som blir i gruppen. Samtidigt är det en kurs som går igenom kristendomens grunder. Vid varje tillfälle ser vi på ett föredrag om en central del av den kristna tron. Det kan till exempel handla om bön, Bibeln, Jesus, godhet och ondska. Därefter samtalar vi utifrån föredraget.

Du behöver inte ha en kristen tro för att gå Alpha, och du kan ha varit kristen hela ditt liv och ändå gå Alpha. Livet delar vi alla, och ju fler olika tankar vi har i gruppen desto mer spännande blir samtalen. För det är ju när jag inte håller med någon som jag kan få se nya perspektiv.

Vi börjar varje kväll med att äta något som kan köpas till självkostnadspris men kursen i sig kostar inget. Efter det ser vi ett föredrag om en central del av den kristna tron. Det kan till exempel handla om bön, Bibeln, Jesus, godhet och ondska. Därefter samtalar vi utifrån föredraget. Vi träffas vid drygt 10 tillfällen.

Under vintern 2022-2023 höll vi en kurs och räknar med att hålla fler kurser framöver. Är du intresserad av att vara med kan du sätta upp dig på en intresserat-lista. Hör i så fall av dig till Hans Wågbrant via e-post hans.wagbrant@gmail.com